Piliečio Sumuštinis – bendruomenės maisto ir kultūros paveldo tyrinėjimo projektas, sukurtas Jono Paleko (LT) ir Sean Roy Parker (UK). Programa – Valgomas miestas.
„Piliečio sumuštinis“ – tai projektas, kurio centre – laikina kepykla ir menininkų valdoma valgykla, įsikūrusi Kauno paveikslų galerijoje, kauniečiams puikiai pažįstamame bare „Kultūra“. Projektas paremtas klajojančio tyrimo principu bei Kauno maisto tradicijų stebėjimu. Jis siūlys karštus patiekalus ir užkandžius, paruoštus iš vietinių gamintojų ingredientų, taip pat menininkų rankų darbo fermentus bei dažnai nuvertinamas gėrybes, surinktas tiesiai iš miesto parkų ir žaliųjų erdvių.
Galite tikėtis, kad kiekvienas kąsnis bus kupinas prasmės. Maisto ruošimas – tai meilės forma, o valgymas kartu kuria ryšį. Tokios vietos kaip užkandinės, valgyklos, kepyklos, restoranai ar barai – tai erdvės, kur nutinka pačios įdomiausios istorijos ir susitikimai. „Piliečio sumuštinis“ yra reakcija į blogėjančius klimato krizės padarinius ir gilėjantį susvetimėjimą – tiek vieni su kitais, tiek su mus supančia aplinka.
Projektas gimė iš trapaus miesto santykio su maistu vėlyvojo kapitalizmo ir posovietinės traumos kontekste ir siūlo tam tikras šios žalos gydymo idėjas: ikimodernių technologijų naudojimą, mokymą atpažinti vaistines ir maistines žoleles, bendruomeninį – dažnai nuvertinamo – gatvės maisto rinkimą bei kitus būdus, kaip per maistą atkurti ryšį su prarastomis žiniomis ir smalsiais žmonėmis.
Festivalio metu meniu keisis atsižvelgiant į turimus ingredientus ir intuityvų virėjų mąstymą bei kūrybiškumą, kurie derins Lietuvos kultūros paveldo kulinarines technikas su tarptautiniais receptais. Patiekalai bus ruošiami „Kultūros“ virtuvėje, Šilainių soduose tarp fortų bei Pergalės fabrike – naktinių šokių metu.
Parker ir Palekas džiaugiasi galėdami pakviesti menininkus ir kitus su maistu dirbančius specialistus iš Baltijos regiono ir už jo ribų. Be nuolatinio maisto gaminimo, komanda dalyvaus kritinėse diskusijose apie maistą ir ves teminius renginius visos programos metu.
Dalyviai: Aga Pokrywka („Ferment Radio“), Gintarė Ramančionytė, Izabelė Šuikaitė, Koekeittiö, Kristin Wiking, Liudvikas Buklys, Moira Tirtha, Vytas Narbutas, Pranciškaus Malūnas ir kiti.
Visi renginiai vyks bare „Kultūra“, esančiame Kauno paveikslų galerijoje, jei nenurodyta kitaip.
Šeštadienis, 13.09
08:00-10:00 – Užkandžiai Pilies turguje;
13:00-16:00 – Ant ugnies ruošti pietūs Šilainių soduose su „Kultūros Dirbtuvė“.
Pirmadienis, 15.09
17:30-18:30 – Derliaus nuėmimo dirbtuvės Šilainių soduose.
Antradienis, 16.09
17:30-18:30 – Derliaus nuėmimo dirbtuvės Šilainių soduose.
Trečiadienis, 17.09
12:00-17:00 – Pasiruošimo diena be išankstinės registracijos – virtuvės įgūdžių lavinimo dirbtuvės.
Ketvirtadienis, 18.09
18:00-19:00 – „Koekettiō“ atidarymo vakarienė - performansas;
19:00-22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Gintare Ramančionyte.
Penktadienis, 19.09
11:00-12:30 – Pasivaikščiojimas ir maisto rinkimas mieste su Sean Roy Parker;
12:30–13:30 – Duonos kepimo demonstracija su Praniškaus Malūnu;
13:00–22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Kristin Wiking;
14:00–15:30 – „Market Research“ – raugintų produktų degustacija ir pokalbis apie „Piliečio Sumuštinis“ projektą. Aga Pokrywka įrašinėja „Ferment Radio“ radijo stočiai;
16:00–17:00 – Grybų auginimas „pasidaryk pats“ principais su Izabele Šuikaite;
19:00 – Vakarienė „Nasi Tumpeng“ su Moira Tirtha (ribotas bilietų skaičius).
Šeštadienis, 20.09
10:00–12:00 – Turgaus turas ir maisto gaminimas ant atviros ugnies su Jonu Paleku;
13:00–22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ ir daro Pupusas su Liudviku Bukliu;
13:00–14:30 – „Kokeittiö“ valgoma prezentacija;
15:00–17:00 – Kolektyvinės koldūnų gaminimo dirbtuvės;
22:00-01:00 – Arepos ir grilis „Pergalės“ fabrike.
Sekmadienis 21.09
13:00-16:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Vytu Narbutu.
Piliečio Sumuštinis – bendruomenės maisto ir kultūros paveldo tyrinėjimo projektas, sukurtas Jono Paleko (LT) ir Sean Roy Parker (UK). Programa – Valgomas miestas.
„Piliečio sumuštinis“ – tai projektas, kurio centre – laikina kepykla ir menininkų valdoma valgykla, įsikūrusi Kauno paveikslų galerijoje, kauniečiams puikiai pažįstamame bare „Kultūra“. Projektas paremtas klajojančio tyrimo principu bei Kauno maisto tradicijų stebėjimu. Jis siūlys karštus patiekalus ir užkandžius, paruoštus iš vietinių gamintojų ingredientų, taip pat menininkų rankų darbo fermentus bei dažnai nuvertinamas gėrybes, surinktas tiesiai iš miesto parkų ir žaliųjų erdvių.
Galite tikėtis, kad kiekvienas kąsnis bus kupinas prasmės. Maisto ruošimas – tai meilės forma, o valgymas kartu kuria ryšį. Tokios vietos kaip užkandinės, valgyklos, kepyklos, restoranai ar barai – tai erdvės, kur nutinka pačios įdomiausios istorijos ir susitikimai. „Piliečio sumuštinis“ yra reakcija į blogėjančius klimato krizės padarinius ir gilėjantį susvetimėjimą – tiek vieni su kitais, tiek su mus supančia aplinka.
Projektas gimė iš trapaus miesto santykio su maistu vėlyvojo kapitalizmo ir posovietinės traumos kontekste ir siūlo tam tikras šios žalos gydymo idėjas: ikimodernių technologijų naudojimą, mokymą atpažinti vaistines ir maistines žoleles, bendruomeninį – dažnai nuvertinamo – gatvės maisto rinkimą bei kitus būdus, kaip per maistą atkurti ryšį su prarastomis žiniomis ir smalsiais žmonėmis.
Festivalio metu meniu keisis atsižvelgiant į turimus ingredientus ir intuityvų virėjų mąstymą bei kūrybiškumą, kurie derins Lietuvos kultūros paveldo kulinarines technikas su tarptautiniais receptais. Patiekalai bus ruošiami „Kultūros“ virtuvėje, Šilainių soduose tarp fortų bei Pergalės fabrike – naktinių šokių metu.
Parker ir Palekas džiaugiasi galėdami pakviesti menininkus ir kitus su maistu dirbančius specialistus iš Baltijos regiono ir už jo ribų. Be nuolatinio maisto gaminimo, komanda dalyvaus kritinėse diskusijose apie maistą ir ves teminius renginius visos programos metu.
Dalyviai: Aga Pokrywka („Ferment Radio“), Gintarė Ramančionytė, Izabelė Šuikaitė, Koekeittiö, Kristin Wiking, Liudvikas Buklys, Moira Tirtha, Vytas Narbutas, Pranciškaus Malūnas ir kiti.
Visi renginiai vyks bare „Kultūra“, esančiame Kauno paveikslų galerijoje, jei nenurodyta kitaip.
Šeštadienis, 13.09
08:00-10:00 – Užkandžiai Pilies turguje;
13:00-16:00 – Ant ugnies ruošti pietūs Šilainių soduose su „Kultūros Dirbtuvė“.
Pirmadienis, 15.09
17:30-18:30 – Derliaus nuėmimo dirbtuvės Šilainių soduose.
Antradienis, 16.09
17:30-18:30 – Derliaus nuėmimo dirbtuvės Šilainių soduose.
Trečiadienis, 17.09
12:00-17:00 – Pasiruošimo diena be išankstinės registracijos – virtuvės įgūdžių lavinimo dirbtuvės.
Ketvirtadienis, 18.09
18:00-19:00 – „Koekettiō“ atidarymo vakarienė - performansas;
19:00-22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Gintare Ramančionyte.
Penktadienis, 19.09
11:00-12:30 – Pasivaikščiojimas ir maisto rinkimas mieste su Sean Roy Parker;
12:30–13:30 – Duonos kepimo demonstracija su Praniškaus Malūnu;
13:00–22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Kristin Wiking;
14:00–15:30 – „Market Research“ – raugintų produktų degustacija ir pokalbis apie „Piliečio Sumuštinis“ projektą. Aga Pokrywka įrašinėja „Ferment Radio“ radijo stočiai;
16:00–17:00 – Grybų auginimas „pasidaryk pats“ principais su Izabele Šuikaite;
19:00 – Vakarienė „Nasi Tumpeng“ su Moira Tirtha (ribotas bilietų skaičius).
Šeštadienis, 20.09
10:00–12:00 – Turgaus turas ir maisto gaminimas ant atviros ugnies su Jonu Paleku;
13:00–22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ ir daro Pupusas su Liudviku Bukliu;
13:00–14:30 – „Kokeittiö“ valgoma prezentacija;
15:00–17:00 – Kolektyvinės koldūnų gaminimo dirbtuvės;
22:00-01:00 – Arepos ir grilis „Pergalės“ fabrike.
Sekmadienis 21.09
13:00-16:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Vytu Narbutu.
Piliečio Sumuštinis – bendruomenės maisto ir kultūros paveldo tyrinėjimo projektas, sukurtas Jono Paleko (LT) ir Sean Roy Parker (UK). Programa – Valgomas miestas.
„Piliečio sumuštinis“ – tai projektas, kurio centre – laikina kepykla ir menininkų valdoma valgykla, įsikūrusi Kauno paveikslų galerijoje, kauniečiams puikiai pažįstamame bare „Kultūra“. Projektas paremtas klajojančio tyrimo principu bei Kauno maisto tradicijų stebėjimu. Jis siūlys karštus patiekalus ir užkandžius, paruoštus iš vietinių gamintojų ingredientų, taip pat menininkų rankų darbo fermentus bei dažnai nuvertinamas gėrybes, surinktas tiesiai iš miesto parkų ir žaliųjų erdvių.
Galite tikėtis, kad kiekvienas kąsnis bus kupinas prasmės. Maisto ruošimas – tai meilės forma, o valgymas kartu kuria ryšį. Tokios vietos kaip užkandinės, valgyklos, kepyklos, restoranai ar barai – tai erdvės, kur nutinka pačios įdomiausios istorijos ir susitikimai. „Piliečio sumuštinis“ yra reakcija į blogėjančius klimato krizės padarinius ir gilėjantį susvetimėjimą – tiek vieni su kitais, tiek su mus supančia aplinka.
Projektas gimė iš trapaus miesto santykio su maistu vėlyvojo kapitalizmo ir posovietinės traumos kontekste ir siūlo tam tikras šios žalos gydymo idėjas: ikimodernių technologijų naudojimą, mokymą atpažinti vaistines ir maistines žoleles, bendruomeninį – dažnai nuvertinamo – gatvės maisto rinkimą bei kitus būdus, kaip per maistą atkurti ryšį su prarastomis žiniomis ir smalsiais žmonėmis.
Festivalio metu meniu keisis atsižvelgiant į turimus ingredientus ir intuityvų virėjų mąstymą bei kūrybiškumą, kurie derins Lietuvos kultūros paveldo kulinarines technikas su tarptautiniais receptais. Patiekalai bus ruošiami „Kultūros“ virtuvėje, Šilainių soduose tarp fortų bei Pergalės fabrike – naktinių šokių metu.
Parker ir Palekas džiaugiasi galėdami pakviesti menininkus ir kitus su maistu dirbančius specialistus iš Baltijos regiono ir už jo ribų. Be nuolatinio maisto gaminimo, komanda dalyvaus kritinėse diskusijose apie maistą ir ves teminius renginius visos programos metu.
Dalyviai: Aga Pokrywka („Ferment Radio“), Gintarė Ramančionytė, Izabelė Šuikaitė, Koekeittiö, Kristin Wiking, Liudvikas Buklys, Moira Tirtha, Vytas Narbutas, Pranciškaus Malūnas ir kiti.
Visi renginiai vyks bare „Kultūra“, esančiame Kauno paveikslų galerijoje, jei nenurodyta kitaip.
Šeštadienis, 13.09
08:00-10:00 – Užkandžiai Pilies turguje;
13:00-16:00 – Ant ugnies ruošti pietūs Šilainių soduose su „Kultūros Dirbtuvė“.
Pirmadienis, 15.09
17:30-18:30 – Derliaus nuėmimo dirbtuvės Šilainių soduose.
Antradienis, 16.09
17:30-18:30 – Derliaus nuėmimo dirbtuvės Šilainių soduose.
Trečiadienis, 17.09
12:00-17:00 – Pasiruošimo diena be išankstinės registracijos – virtuvės įgūdžių lavinimo dirbtuvės.
Ketvirtadienis, 18.09
18:00-19:00 – „Koekettiō“ atidarymo vakarienė - performansas;
19:00-22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Gintare Ramančionyte.
Penktadienis, 19.09
11:00-12:30 – Pasivaikščiojimas ir maisto rinkimas mieste su Sean Roy Parker;
12:30–13:30 – Duonos kepimo demonstracija su Praniškaus Malūnu;
13:00–22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Kristin Wiking;
14:00–15:30 – „Market Research“ – raugintų produktų degustacija ir pokalbis apie „Piliečio Sumuštinis“ projektą. Aga Pokrywka įrašinėja „Ferment Radio“ radijo stočiai;
16:00–17:00 – Grybų auginimas „pasidaryk pats“ principais su Izabele Šuikaite;
19:00 – Vakarienė „Nasi Tumpeng“ su Moira Tirtha (ribotas bilietų skaičius).
Šeštadienis, 20.09
10:00–12:00 – Turgaus turas ir maisto gaminimas ant atviros ugnies su Jonu Paleku;
13:00–22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ ir daro Pupusas su Liudviku Bukliu;
13:00–14:30 – „Kokeittiö“ valgoma prezentacija;
15:00–17:00 – Kolektyvinės koldūnų gaminimo dirbtuvės;
22:00-01:00 – Arepos ir grilis „Pergalės“ fabrike.
Sekmadienis 21.09
13:00-16:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Vytu Narbutu.
Piliečio Sumuštinis – bendruomenės maisto ir kultūros paveldo tyrinėjimo projektas, sukurtas Jono Paleko (LT) ir Sean Roy Parker (UK). Programa – Valgomas miestas.
„Piliečio sumuštinis“ – tai projektas, kurio centre – laikina kepykla ir menininkų valdoma valgykla, įsikūrusi Kauno paveikslų galerijoje, kauniečiams puikiai pažįstamame bare „Kultūra“. Projektas paremtas klajojančio tyrimo principu bei Kauno maisto tradicijų stebėjimu. Jis siūlys karštus patiekalus ir užkandžius, paruoštus iš vietinių gamintojų ingredientų, taip pat menininkų rankų darbo fermentus bei dažnai nuvertinamas gėrybes, surinktas tiesiai iš miesto parkų ir žaliųjų erdvių.
Galite tikėtis, kad kiekvienas kąsnis bus kupinas prasmės. Maisto ruošimas – tai meilės forma, o valgymas kartu kuria ryšį. Tokios vietos kaip užkandinės, valgyklos, kepyklos, restoranai ar barai – tai erdvės, kur nutinka pačios įdomiausios istorijos ir susitikimai. „Piliečio sumuštinis“ yra reakcija į blogėjančius klimato krizės padarinius ir gilėjantį susvetimėjimą – tiek vieni su kitais, tiek su mus supančia aplinka.
Projektas gimė iš trapaus miesto santykio su maistu vėlyvojo kapitalizmo ir posovietinės traumos kontekste ir siūlo tam tikras šios žalos gydymo idėjas: ikimodernių technologijų naudojimą, mokymą atpažinti vaistines ir maistines žoleles, bendruomeninį – dažnai nuvertinamo – gatvės maisto rinkimą bei kitus būdus, kaip per maistą atkurti ryšį su prarastomis žiniomis ir smalsiais žmonėmis.
Festivalio metu meniu keisis atsižvelgiant į turimus ingredientus ir intuityvų virėjų mąstymą bei kūrybiškumą, kurie derins Lietuvos kultūros paveldo kulinarines technikas su tarptautiniais receptais. Patiekalai bus ruošiami „Kultūros“ virtuvėje, Šilainių soduose tarp fortų bei Pergalės fabrike – naktinių šokių metu.
Parker ir Palekas džiaugiasi galėdami pakviesti menininkus ir kitus su maistu dirbančius specialistus iš Baltijos regiono ir už jo ribų. Be nuolatinio maisto gaminimo, komanda dalyvaus kritinėse diskusijose apie maistą ir ves teminius renginius visos programos metu.
Dalyviai: Aga Pokrywka („Ferment Radio“), Gintarė Ramančionytė, Izabelė Šuikaitė, Koekeittiö, Kristin Wiking, Liudvikas Buklys, Moira Tirtha, Vytas Narbutas, Pranciškaus Malūnas ir kiti.
Visi renginiai vyks bare „Kultūra“, esančiame Kauno paveikslų galerijoje, jei nenurodyta kitaip.
Šeštadienis, 13.09
08:00-10:00 – Užkandžiai Pilies turguje;
13:00-16:00 – Ant ugnies ruošti pietūs Šilainių soduose su „Kultūros Dirbtuvė“.
Pirmadienis, 15.09
17:30-18:30 – Derliaus nuėmimo dirbtuvės Šilainių soduose.
Antradienis, 16.09
17:30-18:30 – Derliaus nuėmimo dirbtuvės Šilainių soduose.
Trečiadienis, 17.09
12:00-17:00 – Pasiruošimo diena be išankstinės registracijos – virtuvės įgūdžių lavinimo dirbtuvės.
Ketvirtadienis, 18.09
18:00-19:00 – „Koekettiō“ atidarymo vakarienė - performansas;
19:00-22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Gintare Ramančionyte.
Penktadienis, 19.09
11:00-12:30 – Pasivaikščiojimas ir maisto rinkimas mieste su Sean Roy Parker;
12:30–13:30 – Duonos kepimo demonstracija su Praniškaus Malūnu;
13:00–22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Kristin Wiking;
14:00–15:30 – „Market Research“ – raugintų produktų degustacija ir pokalbis apie „Piliečio Sumuštinis“ projektą. Aga Pokrywka įrašinėja „Ferment Radio“ radijo stočiai;
16:00–17:00 – Grybų auginimas „pasidaryk pats“ principais su Izabele Šuikaite;
19:00 – Vakarienė „Nasi Tumpeng“ su Moira Tirtha (ribotas bilietų skaičius).
Šeštadienis, 20.09
10:00–12:00 – Turgaus turas ir maisto gaminimas ant atviros ugnies su Jonu Paleku;
13:00–22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ ir daro Pupusas su Liudviku Bukliu;
13:00–14:30 – „Kokeittiö“ valgoma prezentacija;
15:00–17:00 – Kolektyvinės koldūnų gaminimo dirbtuvės;
22:00-01:00 – Arepos ir grilis „Pergalės“ fabrike.
Sekmadienis 21.09
13:00-16:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Vytu Narbutu.
Piliečio Sumuštinis – bendruomenės maisto ir kultūros paveldo tyrinėjimo projektas, sukurtas Jono Paleko (LT) ir Sean Roy Parker (UK). Programa – Valgomas miestas.
„Piliečio sumuštinis“ – tai projektas, kurio centre – laikina kepykla ir menininkų valdoma valgykla, įsikūrusi Kauno paveikslų galerijoje, kauniečiams puikiai pažįstamame bare „Kultūra“. Projektas paremtas klajojančio tyrimo principu bei Kauno maisto tradicijų stebėjimu. Jis siūlys karštus patiekalus ir užkandžius, paruoštus iš vietinių gamintojų ingredientų, taip pat menininkų rankų darbo fermentus bei dažnai nuvertinamas gėrybes, surinktas tiesiai iš miesto parkų ir žaliųjų erdvių.
Galite tikėtis, kad kiekvienas kąsnis bus kupinas prasmės. Maisto ruošimas – tai meilės forma, o valgymas kartu kuria ryšį. Tokios vietos kaip užkandinės, valgyklos, kepyklos, restoranai ar barai – tai erdvės, kur nutinka pačios įdomiausios istorijos ir susitikimai. „Piliečio sumuštinis“ yra reakcija į blogėjančius klimato krizės padarinius ir gilėjantį susvetimėjimą – tiek vieni su kitais, tiek su mus supančia aplinka.
Projektas gimė iš trapaus miesto santykio su maistu vėlyvojo kapitalizmo ir posovietinės traumos kontekste ir siūlo tam tikras šios žalos gydymo idėjas: ikimodernių technologijų naudojimą, mokymą atpažinti vaistines ir maistines žoleles, bendruomeninį – dažnai nuvertinamo – gatvės maisto rinkimą bei kitus būdus, kaip per maistą atkurti ryšį su prarastomis žiniomis ir smalsiais žmonėmis.
Festivalio metu meniu keisis atsižvelgiant į turimus ingredientus ir intuityvų virėjų mąstymą bei kūrybiškumą, kurie derins Lietuvos kultūros paveldo kulinarines technikas su tarptautiniais receptais. Patiekalai bus ruošiami „Kultūros“ virtuvėje, Šilainių soduose tarp fortų bei Pergalės fabrike – naktinių šokių metu.
Parker ir Palekas džiaugiasi galėdami pakviesti menininkus ir kitus su maistu dirbančius specialistus iš Baltijos regiono ir už jo ribų. Be nuolatinio maisto gaminimo, komanda dalyvaus kritinėse diskusijose apie maistą ir ves teminius renginius visos programos metu.
Dalyviai: Aga Pokrywka („Ferment Radio“), Gintarė Ramančionytė, Izabelė Šuikaitė, Koekeittiö, Kristin Wiking, Liudvikas Buklys, Moira Tirtha, Vytas Narbutas, Pranciškaus Malūnas ir kiti.
Visi renginiai vyks bare „Kultūra“, esančiame Kauno paveikslų galerijoje, jei nenurodyta kitaip.
Šeštadienis, 13.09
08:00-10:00 – Užkandžiai Pilies turguje;
13:00-16:00 – Ant ugnies ruošti pietūs Šilainių soduose su „Kultūros Dirbtuvė“.
Pirmadienis, 15.09
17:30-18:30 – Derliaus nuėmimo dirbtuvės Šilainių soduose.
Antradienis, 16.09
17:30-18:30 – Derliaus nuėmimo dirbtuvės Šilainių soduose.
Trečiadienis, 17.09
12:00-17:00 – Pasiruošimo diena be išankstinės registracijos – virtuvės įgūdžių lavinimo dirbtuvės.
Ketvirtadienis, 18.09
18:00-19:00 – „Koekettiō“ atidarymo vakarienė - performansas;
19:00-22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Gintare Ramančionyte.
Penktadienis, 19.09
11:00-12:30 – Pasivaikščiojimas ir maisto rinkimas mieste su Sean Roy Parker;
12:30–13:30 – Duonos kepimo demonstracija su Praniškaus Malūnu;
13:00–22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Kristin Wiking;
14:00–15:30 – „Market Research“ – raugintų produktų degustacija ir pokalbis apie „Piliečio Sumuštinis“ projektą. Aga Pokrywka įrašinėja „Ferment Radio“ radijo stočiai;
16:00–17:00 – Grybų auginimas „pasidaryk pats“ principais su Izabele Šuikaite;
19:00 – Vakarienė „Nasi Tumpeng“ su Moira Tirtha (ribotas bilietų skaičius).
Šeštadienis, 20.09
10:00–12:00 – Turgaus turas ir maisto gaminimas ant atviros ugnies su Jonu Paleku;
13:00–22:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ ir daro Pupusas su Liudviku Bukliu;
13:00–14:30 – „Kokeittiö“ valgoma prezentacija;
15:00–17:00 – Kolektyvinės koldūnų gaminimo dirbtuvės;
22:00-01:00 – Arepos ir grilis „Pergalės“ fabrike.
Sekmadienis 21.09
13:00-16:00 – Piliečio sumuštinis perima barą „Kultūra“ su Vytu Narbutu.